overzetmontage

ramen vervangen zonder breken in 5 stappen

image

stap 1

De ingebouwde raamkader in PVC of hout blijven behouden. Eventueel kan de bestaande rolluik ook blijven. Bij oude aluminium raamkaders met slechte isolatiewaarden (condensvorming) wordt bijkomende isolatie aangebracht.
image

stap 2

Na het scherp inmeten van de ramen wordt een ontwerpvoorstel uitgetekend. Aan binnenzijde wordt het raam met een speling van slechts enkele millimeters tussen de bestaande afwerking gemeten. Bijkomende afwerking is daarbij niet altijd nodig, maar een kleine afwerking van de ontstane voeg is wel gepast.

Aan buitenzijde wordt bepaald welke profielen geschikt zijn om het raam strak af te werken. Dit kan zowel in kunststof als aluminium. De totale glasmaat blijft doorgaans gelijkaardig zoals de bestaande oude ramen.

  • slider 1

stap 3

Bij aanvang van de werken wordt aan de buitenzijde de oude kader bijgeslepen. Er is geen breekwerk of stofontwikkeling in de woning.
image

stap 4

Het nieuwe raam wordt in de bestaande kader gemonteerd. Tussen de oude en nieuwe kader is een dichtingsrubber voorzien om de luchtdichtheid te garanderen. Tussen de voorzien speling wordt van aan buitenzijde PU-isolatieschuim aangebracht. Het raam is nu goed geïsoleerd en luchtdicht.
  • slider 1
  • slider 2
  • slider 3

stap 5

In de speciale renovatiekader is een groef voorzien voor het aanbrengen van de afwerkprofielen aan de buitenzijde. De afwerkprofielen worden op maat gezet en gelijmd. Indien nodig kan rondom een elastische voeg worden aangebracht.

In dit geval koos onze klant voor FINSTRAL NOVA-line systeem. Door de verdoken raamvleugel is de glasmaat gelijk gebleven aan de oude ramen en de middenstijl werd smaller. Door de alu afwerking is de ontwatering van de raamkader niet zichtbaar.

De onderlat van de bestaande rolluik werd in dezelfde kleur gelakt ; de rolluikgeleiders werden opnieuw bekleed met alu.

  • slider 1
  • slider 2
  • slider 3
  • slider 4

zonder schade

Na het verwijderen van het oude glas en de opendraaiende vleugel, wordt de kader onderaan verwijderd. Zonder schade aan pleister-, behangpapier- of schilderwerk. De oude raamkader blijft behouden en wordt met behulp van een speciaal zaagtoestel versmald zodat de overzetkader er over past.

Tijdens de werken hebben onze monteurs steeds aandacht voor het respecteren van uw interieur.

De nieuwe overzetkader wordt met nauwelijks enkele millimeters speling over de oude geplaatst, en nadien rondom geïsoleerd en afgewerkt. Afhankelijk de situatie kan na de montage een voeglat aan binnen- of buitenzijde aangebracht worden.

Vraag vrijblijvend advies.   Wij komen graag bij u ter plaatse om uw project te bespreken.